Kepe, šlaufi, Mona Lisa

V soboto 19.1.2013 smo se na Fankolovem zbrali vsi skavti RS1 in uživali v snežnih radostih.

V soboto smo na Frankolovem imele kar vse veje RS1 skupno srečanje v znamenju zimskih radosti. Iz klana se nas ga je udeležilo večina predstavnic nežnejšega spola - in sicer Katarina Mlajša, Jasna,  Ana in pa Lucija Rjavolasa ter naša voditeljica Katarina Velika. 
Takoj, ko so prišli starejši izvidniki na kraj dogajanja, smo bile (nekatere) popotnice kaj kmalu z glavo v snegu. Seveda smo se branile in šle v protinapad, a zaman; smo pa skovale kar nekaj taktik, kako bi se lahko v nadaljevanju srečanja maščevale, a čas ni bil naš zaveznik. Vendar, vse še pride na plano!

Skupaj smo se dokaj pravočasno z vsem potrebnim odpravili na hrib za graščino in igriščem na Frankolovem . Najprej so se nekateri žrtvovali in se pokotalili po hribu, da smo zasnovali progo za sankanje. In nato se je začelo, s šlaufi in sankami raznih oblik, drveti po hribu navzdol. Nekajkrat smo se klanovke ekstremno namestile na velik šlauf in se vpijajoče spustile po strmini. 
Kar je bila pot navzgor zalo naporna, dolga in zasnežena, smo po nekaj spustih ostale kar na igrišču, nakar smo prišle na idejo, da bi naredile Snežno Princesko. Okoli vrata smo ji nadele rutico Katarine Mlajše in v roke smo ji namestile pahljačo za sončne dni. Seveda nam je zaradi zavidljivih umetniških sposobnosti odlično uspela in  bila pohvaljena iz strani ostalih vej. Res vredna ogleda! Poimenovale smo jo  Mona Lisa.

S pozno vrnitvijo pred župnišče smo se klanovke posladkale s keksi in z Milko s celimi lešniki (seveda  brez škatle), ki smo jih velikodušno ponudile nekaterim izjemam z lačnimi pogledi iz čete.

Volčiči so se posladkali s palačinkami in pecivom, katerega so naredili za opravljen plen.

Nekaj trenutkov srečanja je v objektiv ujel tudi fotoaparat naše fotografinje Katarine Mlajše.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.