Rakova Steza gostila madridski klan

Madridske klanovke so skupaj z voditeljem prispele v Slovenijo 17.7., kjer so ostali do 24.7.

Velika želja, da bi spoznali deželo, kjer prebiva Branko, njihov duhovni asistent to skavtsko leto, so se odpravili na osvajalsko pot po Sloveniji. S sabo iz Madrida so prinesli kip Sv. Izidorja, njihovega zavetnika in zavetnika pastirjev, in ga izročili pastirjem na Planini Podvežak. Najprej so tri dni prebili na Vodotočniku, kjer so pomagali pripraviti pastirju drva za kurjavo. S samokolnico so se podali po hribčkih in nabrali posekani material. Osvojili so vrh Lučkega Dedca in se naužili naših lepih Alp, saj v Španiji nimajo takšnega gorovja.

Po treh dneh prebivanja v Alpah so se napotili v naše Črešnjice, kjer smo jim Lucija B., Lucija Š., Ela in Katarina pripravile Slovensko pojedino. Ogreli smo se z gobovo juho in ajdovimi žganci. Sledili so skutni štruklji,  riž, pečen piščanec, goveji zrezki in solata. Pojedino smo seveda zaključili z domačim »štrudlom«. Da nam je vse tako dobro teknilo, smo ob dobrotah spili kozarček vrhunskega slovenskega vina. Španci so bili nad našim gostoljubjem tako navdušeni, da so nam naslednji dan pripravili špansko večerjo, katere smo se z veseljem udeležili. Imeli smo priložnost okusiti tradicionalno krompirjevo tortiljo, kruhke nadevane s paradižnikom, salamami in sirom. Posebno pozornosti so nam vzbudila nadevana kuhana jajca s tuno. Manjkala ni niti sangrija, katera je bila obogatena s koščki sadja. Večer smo preživeli ob petju, igranju bansov in plesu flamenka.

V ponedeljek so se odpravili na Ptuj in Ptujsko goro. Obiskali so tudi tabor mariborskih čet – Taksi. V torek je sledil ogled Ljubljane. Sprehodili so se po mestnem središču in obiskali naše Združenje. S sredo je tako prišel dan slovesa in odpravili smo se proti Benetkam, katere smo si ogledali najprej peš, potem še z vodnim avtobusom. V upanju, da se čim prej vidimo, smo se poslovili na letališču.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.