Kdo smo VV?

Volčiči in volkuljice (VV) so najmlajša skavtska starostna skupina. Vanjo spadajo otroci, stari od 8 do 10 let. 
VV preko igre spoznavajo  osnove skavtskega življenja, hkrati pa s pomočjo volčjih zakonov in volčje obljube
razvijajo čut in odgovornost do sočloveka, narave in svoje okolice. Rdeča nit srečanj je Knjiga o džungli (J. R. Kipling).
To je zgodba, ki govori o dečku Mavgliju, ki se je pred hudobnim tigrom Šir Kanom zatekel v volčji brlog, kjer so ga prijazno sprejeli Oče Volk, Mama Rakša in njuno krdelo. Mavgli je skupaj z volčiči iz krdela rasel in postal pogumen
in spreten mladenič.
S pomočjo svojih džungleskih prijateljev je ugnal Šir Kana in s tem v džunglo znova prinesel mir, nato pa se je kljub navezanosti na svojo džungelsko družino vrnil nazaj med ljudi, kjer je končno našel svoj notranji mir.
Na njegovi poti so mu pomagali Akela (vodja krdela), Balu (sivi medved), Bagira (črni panter), Kača Kaja (skalni piton) in drugi. 

Vsak izmed voditeljev krdela tako prevzame ime enega od teh likov in zavzame njegovo držo (Akela skrbi za krdelo, Balu za duhovni razvoj, Bagira skrbi za igre, fizično aktivnost, Kaja za ročne spretnosti, Mama Rakša in Sivi brat pa pomagata starim volkovom in VV pri izpolnjevanju vseh nalog).

Volčiči in volkuljice sestavljajo krdelo. Vsako krdelo ima svoje ime - naše se imenuje Krdelo Močnih šap. V letošnjem skavtskem letu (2014/2015) šteje 16 VV.  Zaradi lažjega izvajanja se krdelo razdeli na manjše skupine - gruče
V gručah je od 4 do 5 članov, ki so mešani po spolu. Vsaka gruča ima tudi svojega vodnika, podvodnikamodnega inšpektorja, novinarja in gospodarja.

Krdelo ima svojo obljubo, dva zakona, geslo, pozdrav ter svojo molitev. Ko so volčiči dovolj stari, napredujejo v naslednjo vejo - v četo.