Pismo poletni tabor čete

Če kdo slučajo ni dobil pisma je tule.

BP!

Poletni tabor čete se končno približuje, zato je čas, da spakiraš vse za preživetje na taboru. Pomagaj si s spodnjim seznamom in poskrbi, da bo v nahrbtniku prav vse.

LOKACIJA:

Letos taborimo v Gabrovec pri Dramljah. Da boš lažje našel prostor, bodo na poti do naše lokacije postavljeni smerokazi z napisom »Skavti«, preveri pa tudi članek na spletni strani, kjer bo dan pred taborom objavljen zemljevid.

PRIČETEK:

 • z vodniki in podvodniki (višji vod) se dobimo že v četrtek, 8. 7. 2021, ob 17.00 na Frankolovem, kjer tudi končamo 19. 7. v dopoldanskih urah

 • ostali se pridružite v soboto, 10. 7. 2020, ob 10.00 na tabornem prostoru in ste z nami do 18. 7.

SEZNAM POTREBŠČIN: 

 • osnovne skavtske potrebščine: kroj, rutica, temno modre hlače/kavbojke (ki bodo namenjene izključno uradnim zadevam, kot so krog, kvadrat, maša)

 • spalka, armafleks 

 • nožek (švicar/bahko ali drug), čelka!

 • menažka (posoda za hrano), žlica, vilica, nož, lonček

 • čutara ali plastenka

 • sončna krema, sprej proti klopom in komarjem, pokrivalo

 • zdravstvena izkaznica, osebna izkaznica

 • zdravila, če jih potrebuješ

 • OBLAČILA: majice s kratkimi rokavi, kratke hlače, dolge hlače, trenirka, spodnje perilo (za 10 dni!!), nogavice, kopalke, jopica (da te ne bo zeblo), anorak, pelerina

+ oblačila, ki so namenjena poti preživetja (majica, hlače, spodnje perilo, nogavice)!

 • HIGIENA: brisača (za kopanje in umivanje), čistilni robčki, glavnik, zobna pasta in ščetka, milo

 • PRIPOROČLJIVO: obliži, pisalo, glasbila, družabne igre (rubikova kocka, šah... , igre ki jih ni škoda, če jih slučajno dobi vlaga ali dež), gumijasti škornji, ogledalce, kljukice za obešanje perila, kuhinjska serveta, šotorka, sekira, ponev

 • MASKA, MAJHNO RAZKUŽILO 

 • zastavonoše -> vodova zastavica!

 • Zaželjeno je, da od doma prinesete kaj od pridelkov oz. hrane, ki ste jih napisali že v prijavnici.

 • s sabo prinesi tudi kej sladkega :)

Obvezno spakiraj vse v PLASTIČNE VREČKE, da bodo v primeru dežja oblačila ostala suha!

Ne potrebuješ: denarja, telefona, kakršnekoli zabavne, moderne tehnologije, barvic, nakita, kolesa in drugih vrednih stvari.

 • VODNIKI in PODVODNIKI: prinesite s seboj tudi telefon.

STROŠKI TABORA:

Letošnji prispevek za tabor znaša 62 € (57 € za drugega člana in 52 € za tretjega člana v družini). Prosiva vas, da prinesete s seboj točen znesek. 

KONEC:

Tabor bomo končali na tabornem prostoru v nedeljo, 18. 7., s skavtsko mašo ob 14.00, starši so vabljeni zraven. Prosiva, da na mašo ne vozite svojih psov, saj je maša slovesen dogodek, ob katerem si želimo mir in zbranost.

TRENUTNE RAZMERE:

Zaradi trenutnih razmer v zvezi s korona virusom, mora imeti vsak seboj masko in majhno razkužilo (100ml). Otrok ne bo mogel na tabor brez vseh podpisanih izjav staršev, tega se bova striktno držala. Prosiva vas za razumevanje v primeru, da bi se situacija v državi tako poslabšala, da bi morala tabor tudi dan prej odpovedati. Državno vodstvo ZSKSS budno spremlja situacijo in voditelji smo se dolžni držati njihovih smernic ter smernic NIJZS. Priporočljivo je, da se otroci pred taborom testirajo s hitrim testom (testirali se bomo tudi voditelja in tehnično osebje), vendar ni obvezno. Posebej testiranje priporočava za tiste otroke, ki pridejo na tabor iz dopustov ali so bili v rizičnih stikih. Hvala za razumevanje. :)

VPRAŠANJA:

Za vsa vprašanja sva vam na voljo na telefonskih številkah:

Barbara Tadina - 070 735 284

Tilen Rauter - 070 770 168

 

Komaj čakava, da se vidimo. :) Bodi pripravljen/a!                                       Tilen in Barbara

 

 

Dragi starši,

 

vaš otrok bo letos dal obljubo, kar je zanj in za celotno četo poseben in svečan dogodek. Zaradi koronske situacije in lanske izkušnje z nezbranostjo na obljubah, sva se letos odločila, da nanje povabiva le starše, katerih otroci bodo dali obljubo in jim zato to nekaj pomeni. Zato vas prosiva, da si rezervirate petek 16. 7., ko bomo ob 16:00 pr sv. Uršoli pri Dramljah imeli ta pomemben dogodek. Lepo ste vabljeni, da se nam pridružite, veseli pa bomo tudi kakšnega peciva, da po obljubah tudi malo popraznujemo. V četrtek 15. 7. lahko tudi pričakujete kakšen sms, da vas spomniva in opozoriva, če bi slučajno prišlo do kakšnih sprememb.

 

Prijazen pozdrav

 

Tilen in Barbara


_________________________________________________________________________

 

Dragi bodoči polnopravni skavt,

 

letos se pripravljaš na pomemben dogodek v tvojem skavtskem življenju. Da se boš nanj dobro pripravil, ti k pismu dodajava obvezna znanja, ki jih moraš obvladati za pristop k obljubi. Verjameva, da se je težko učiti na pamet in da imaš že dovolj učenja, zato obljubljava, da bo letošnji skavtski izpit upošteval letošnje skavtsko leto. Nekaj stvari pa moraš vseeno obvladati - to so obljuba, skavtski zakoni in molitev IV. Srečno pri učenju in se vidimo na taboru :).

 

Bodi pripravljen/a!

 

Tilen in Barbara

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SOGLASJE STARŠEV:

 

Spodaj podpisani ____________________________________________(oče, mama oz. skrbnik), dovoljujem svojemu otroku __________________________________________(ime in priimek), rojenemu _______________________________________ (letnica in kraj rojstva),
stanujočemu ____________________________________________(domači naslov udeleženca), udeležbo na poletnem taboru IV RS1 2021, ki bo potekal v Gabrovcu pri Dramljah od 8. do 19. julija 2021.


S podpisom potrjujem, da sem seznanjen/a s skavtsko metodo in načinom dela pri skavtih.
S podpisom dovoljujem fotografiranje na dogodku in objavo fotografij na spletni strani, ki bo namenjena za ogled in posredovanje fotografij.
S podpisom dovoljujem, da me v primeru grobega kršenja dogovorjenih pravil na taboru oz. neupoštevanja navodil voditeljev s strani mojega otroka na zahtevo voditelja prišel/prišla po svojega otroka in ga odpeljal/a domov.


Odgovorna voditelja tabora Barbara Tadina in Tilen Rauter. 

 


PODPIS: _____________________


Kontaktna telefonska številka (z imenom) vsaj enega od staršev:
________________________________________________________
________________________________________________________

 

 

IZJAVA STARŠEV ALI SKRBNIKOV OTROK ALI MLADOSTNIKOV ZA POTREBE BIVANJA IN UDELEŽBE NA DOGODKU: Poletni tabor čete Rakova Steza 1Moj otrok ___________________________________________ (ime in priimek otroka)

 

 1. v zadnjih 14 dneh ni imel kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav; 

 2. v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

 3. Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član), bo otrok ostal doma. 

 4. V zadnjih 14 dneh moj otrok ni bil v državah in ni bil v stiku z ljudmi, ki so bili v državah, ki so na dan odhoda na aktivnost, na rdečem seznamu držav s COVID-19 (seznam je objavljen na https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue)

 

Zavedam se, da je ob udeležbi na aktivnosti, ki jo organizira mladinska organizacija, tveganje za prenos morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 večje. Z dovoljenjem za udeležbo mojega otroka na aktivnosti sem pripravljen to tveganje sprejeti. Razumem priporočilo, da naj otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so bolj ogroženi za težek potek bolezni. Druženje namreč poveča tveganje za okužbo. 

 

Kraj in datum:____________________________________ 

Podpis:__________________________________________ Osnovne informacije o COVID-19 Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80 % okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, Stran | 15 tveganje za težji potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.