Prišli, našli in spremenili v vajence GVRC

Zimovanje krdela; Dominikov dom, Pohorje

Zimovanje so tokrat obiskali Galaktični varuhi Rimske ceste, ki so na planetu Zemlja iskali kakršne koli sledi, ki bi govorile o tem, zakaj izginjajo zvezde iz različnih ozvezdij z neba. Ker so volčiči pogumni in vedno pripravljeni pomagati, so sprejeli izziv in se skupaj z vesoljci podali v pustolovščino z Megašibalnikom (vesoljsko ladjo).

Prvi večer so vesoljske kuharice pripravile v dobrodošlico posebne galačinke, najbolj prepoznavne v modri, rdeči in rumeni barvi. Zraven so pili še sok s super zavitimi slamicami.

Ker na Zemlji ni bilo opaziti nobenih nenavadnih stvari, so se morali odpraviti na naslednji, še nepregledan planet – Saturn. Žal pa potovanje med planeti ni mogoče brez anten, uravnanih na pravo valovno dolžino, zaščitnih očal in posebnega napoja, brez katerega ni mogoče dihati. Tudi to je bilo potrebno izdelati iz posebnih kovin, najdenih na različnih planetih.

Tudi na Saturnu ni bilo ničesar nenavadnega, vendar pa so se naši GVRC vajenci  tu vseeno zadržali nekaj časa. Na Saturnu je namreč postavljen poligon za vadbo vajencev. Volčiči so se na njem izurili in pripravili na morebitno bitko za zvezde. 

Popoldne so se odpravili še na zadnji planet, kjer bi se lahko skrivali hudobneži, ki so ukradli zvezde, in sicer na Mars. Tu so vajenci le prišli do nenavadnih sledi. Našli so člane Črne armade in se spopadli z njimi v hudi bitki, v kateri so jim podrli anteno, preko katere je hudoben Grof nadziral njihova srca in možgane. Ko je glavna antena padla, so se vesoljci, ki so bili v pasti Grofa, zavedali, kakšne pošastne stvari so počeli in z veseljem so nam vrnili zvezde. Sedaj smo jih lahko kot prijatelje peljali v naš Megašibalnik na čaj in galačinke.  

Vajenci so ukradene zvezde vrnili nazaj na nebo in zdaj lahko z Zemlje spet opazujemo popolna ozvezdja Velikega voza, Oriona in Kasiopeje.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.