Diagonale azimutov -> presečišče -> ogrlica

Zimovanje čete 2014

Za vodnicami in izvidniki Rakove Steze 1 je pester in poln dogajanja vikend. Namreč za nekatere je bilo to prvo, za druge že kakšno več zimovanje. Zimovanje se je pričelo v petek, 21.2. popoldan v Reki nad Laškim. 
Vodnice in izvidnike pa so v roke dobili posebno mapo z dokazi, ki jo je poslal detektiv in nalogo, da rešijo primer. Še isti dan so se dobro pripravili na primer in izurili detektivske veščine: na belem listu, se je z malo čarovnije pojavila pisava, krepili smo možgane, ugibali kaj se nahaja v škatli brez, da bi vanjo pogledali, iskali taktike za skrivanje v temi, se telesno izurili ...  
Če so nekateri optimistično pričakovali, da jim bo rešitev položena v roko, so se kar precej motili, saj so morali napeti možgane in razmišljati drugače. Reševali so primer ukradene dragocene ogrlice iz Anglije, z njo povezani trije preimenovani Slovenci, 4 azimuti, nočno kreganje dveh oseb in še in še bi lahko naštevali. Ugotovili smo, da se ukradena ogrlica nahaja na presečišču azimutov, vzeli v roke lopato in ne boste verjeli izkopali ogrlico. 
Pred zaključkom zimovanja je vsak član spletel svojo leseno lopatico za sušenje sadja ali začimb. Kljub deževnem vremenu smo si z blatom popestrili prosti čas in preživeli še en lep skavtski vikend. Zimovanje smo zaključili v nedeljo 23.2. popoldan. 

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.