Navodila za lažje brskanje po spletni strani

Spletno stran smo prilagodili glede na potrebe in želje uporabnikov, da bo čimbolj pregledna in uporabna za vse, ki jo obiščejo - za udeležence, njihove starše, stare skavte in običajne radovedneže:)

Pogosta vprašanja ob uporabi spletne strani, če sem skavt Rakove Steze 1:

1. ZANIMA ME, KJE NAJDEM PODATKE O SREČANJIH.
Napovednik posameznih vej najdeš pod ikonco svoje veje (krdelo/četa/klan) desno. Vsa posebna dodatna obvestila (npr. na srečanje prinesi zraven čelko in sendvič) pa so pod ikonco DOMOV (prva stran spletne strani). Napisana je veja in datum. 
Vsako srečanje nima dodatnega obvestila, zato vedno najprej preveri NAPOVEDNIK. 

2. ZANIMA ME, KJE NAJDEM SLIKE IZ SREČANJ.
Slike iz srečanj najdeš pod ikonco svoje veje (torej KRDELO, ČETA, KLAN). Povabljen si tudi, da pogledaš kaj kej počnejo druge veje.

3. ZANIMA ME, ALI SI LAHKO SLIKE POTEGNEM NA SVOJ RAČUNALNIK
Žal ta možnost ne obstaja:( Mogoče bomo v prihodnjosti kakšne izboljšave. Če želiš katero sliko, se obrni na voditelja, ki ti jo bo z veseljem poslal na fb ali mejl, če jih želiš več mu prinesi USB kjuček in se bosta dogovorila kdaj in kje jih prevzameš.

4. KJE LAHKO NAJDEM PODATKE O SVOJI VEJI/VODU?
Klikni na ikonco svoje veje in desno poklikaj kaj pač rabiš:)

5. KAKO LAHKO DAJEM KOMENTARJE?
Vsak skavt ima dve uporabniški imeni in gesli. Enega za bazo članstva (potrebuješ ga ob prijavah na tečaj za vodnike, taborne šole, za to da si sprintaš potrdilo o plačani članarini) in pa SkavtNET uporabniško ime in geslo. Se sprašuješ kako ju dobiti? Pozorno preberi navodila, ni tako zapleteno kot se zdi:)
Najprej moraš vstopiti v bazo https://baza.skavt.net/login?back=/, kjer se vpišeš s svojim uporabniškim imenom in geslo (dobil si ju zraven skavtske kartice). Če ju nimaš kontakiraj pisarno: zskss@skavt.net. Ko vstopiš v bazo klikni na zavihek SkavtNET, kjer najdeš svoje SkavtNET uporabniško ime in geslo. 
Na naši spletni strani levo zgoraj klikneš na prijavo, se vpišeš in tako lahko članke komentiraš.
Zakomplicirano? Ah ne! :)

Pogosta vprašanja ob uporabi spletne strani, če sem mama, ate, babica, sestra, stric ... člana Rakove Steze 1:

1. ZANIMA ME, KJE NAJDEM PODATKE O SREČANJIH.

Datume in lokacijo srečanj objavljamo v NAPOVEDNIKIH VEJ.
Kliknati morate na ikono posamezne veje.
Če je Vaš otrok star:
- od 8 do 11 let, kliknite KRDELO
- od 11 do 16 let, kliknite ČETA
- od 16 let naprej KLAN
Desno se bo pokazal NAPOVEDNIK. Tam so napisani datumi in lokacije srečanj. V kolikor ima srečanje še kakšno posebno obvestilo, bo le-to objavljeno na prvi strani spletne strani (ali DOMOV). Vsako srečanje nima posebnega obvestila, zato najprej preglejte Napovednik. Napovednike objavljamo za dlje časa naprej, da si lahko čimbolje planirate vaše obveznosti. Ker pa smo skavtje vezani na vreme, na najeme prostorov, opreme ...  pa pride pogosto do sprememb, zato Vas prosimo za razumevanje, če pride do spremembe.
Spodbujajte pa svoje otroke, da sami skrbijo za pregedovanje spletne strani - s tem se učijo tudi odgovornosti. Obvestila za sobotna srečanja bomo praviloma dali na spletno stran najkasneje do četrtka zvečer.

2. KJE LAHKO VIDIM SLIKCE IZ SREČANJ IN TABOROV?
Kliknite na ikono veje in pobrskajte med članki. Pod člankom je objavljena galerija slik. Slike žal ne morate sneti na računalnik, če pa si katere želite pa kontaktirajte odgovornega voditelja veje. 

Pogosta vprašanja ob uporabi spletne strani, če sem stari skavt:

1. KJE LAHKO VIDIM KAKŠNE STARE FOTKE IZ DOGODKOV?
Pobrskaj v zgodovini veje in stega. Če se nas večkrat spominjaš in bi rad se pridružil na kakšni aktivnosti, nas le kontaktiraj:

2. IMAM ŠE STARE FOTKE, KI JIH ŠE NI NIHČE VIDEL, PA MOGOČE KOGA ZANIMAJO.
Na dan z njimi!! :) Imamo urejen skavtski arhiv fotografij v elektronski obliki. Tudi tvoje bojo dobrodošle! Kar kontaktiraj stegovodinjo, da se dogovoriš za predajo.

3. SE DA DOBITI KAKŠNE STARE FOTKE?
A one ko smo se na potepu zgubili?:) Če so na v arhivu fotografij, kamot! :)

Pogosta vprašanja ob uporabi spletne strani, če sem radovednež - me zanima kaj skavti počnejo:

1. ZANIMA ME, KO SO SPLOH SKAVTI.
Na levi strani je par informacij, če ti ni dovolj obišči še spletno stran www.skavti.si ali nas kontaktiraj. 

2. RAD BI PRIŠEL K SKAVTOM. NA KOGA SE OBRNEM?
Prijave za novo skavtsko leto se pobirajo konec septembra, novo skavtsko leto pa se prične v začetku oktobra. Prijave pobiramo pri mašah ali pri verouku. Kontaktirate pa nas lahko tudi preko mejla ali telefona (ana.hotko@gmail.com, 040 416 267).

  

 

 

 

 

 


 

Objavljeno v Sveže o Srečanjih

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.